Classes

För att anmäla dig på vår formulär eller se schemat för höstterminern klicka på “pilen”.

Varmt välkommen till en ny termin med JL Dance  (JohannayLeonardo)

Ta gärna en titt på vår Studioetikett som innehåller några viktiga tips inför klassen.

Start för de olika kurserna:

Vecka 4 börjar vi med klasserna

Lovdagar

9-10 februari

Påsklov 15/4-22/4

Valborg 30/4, 1/5 samt 7/5

Vi förbehåller oss för eventuella ändringar. Någon helg kan komma att ställas in. Då förlänger vi terminen med antalet gånger vi ställt in.

Reguljära klasser

Vid anmälan till en hel kurs med normalpris kan du ta igen missad klass på en annan lämplig klass under terminen.

Shines/Footwork avancerad:  2100 kr (14 ggr)

Partnerwork Avancerad: 2100 kr (14 ggr)

Salsa Intermediate conversion: 1050 kr (7ggr). Ordinarie kursanmälan (dvs ej klippkort) för att försäkra kontinuitet.

Salsa Nybörjare: 1050 kr (7ggr). Ordinarie kursanmälan (dvs ej klippkort) för att försäkra kontinuitet

*Studentrabatt 20% (Gäller endast på nybörjarkursen) 

**Rabatt vid anmälan i par (förare och följare) på partnerwork-kurserna: båda kan dra av 150 kr från normalpris.

Bodymovement & Technique nivå 1 eller nivå 2: 2100 kr (14 ggr), 90 min klass

FloMo+Yoga: 2100 kr (14 ggr) , tvåtimmarsklass

FloMo: 2100 kr (14 ggr)

Teams

JL Dancers: 2100 kr (14 ggr) Stängd grupp

JL Mambo Team: 2100 kr (14 ggr) Stängd grupp

“Ladies Interntional” : 3150 kr (14 ggr)

Kombinationsrabatter/Terminskort:

Terminskort “Öppen” (alla klasser, ej teams): 4400 kr

Terminskort “Team”: 4400 kr (JL Mambo/ JL Dancers + alla klasser)

Klippkort:  1600 kr för 10 ggr Obs! Priset gäller till tisdag 15 jan (Kan användas på valfria klasser, Ej Teams, Nybörjare eller Intermediate). Används under terminen.

Bankgiro: 5300-7100 (Flow IT Now) och 740-8438 (Dancing Heart)

Anmälnings -& Betalningsvillkor

På reguljära klasserna sker antagning i den ordning som anmälningarna kommer in, förutom på partnerwork-kurserna där vi strävar efter jämn antal följare och förare.

Anmälan är bindande. Efter att vi har tagit emot din anmälan får du ett bekräftelsemejl och en faktura. 

Betalning på annat sätt, t ex vid första kurstillfället är möjligt om överenskommet.
Delbetalning möjligt i undantagsfall, endast enligt överenskommelse. I så fall helst inte mer än två delar av administrativa skäl.

Enstaka klasser och drop-in kan betalas på förhand eller senast på plats i samband med klassen.
Vid särskilda omständigheter som sjukdom kan du kontakta JohannayLeonardo och komma överens om möjligheter att ta igen klasser senare eller att få tillbaka resterande del av kursavgiften (läkarintyg behövs.) Anmälnings- /administrationsavgift 300 kr vid återbetalning vid sjukdom.

Naturligtvis får du åter hela kursavgiften om vi skulle tvingas ställa in kurs.

Om du vill endast anmäla dig förutsatt att du får plats på alla önskade kurser/att alla de kurser du vill gå blir av, skriv detta villkor som meddelande vid anmälan.

Bankgiro: 5300-7100 (Flow IT Now) och 740-8438 (Dancing Heart)

Salsa on2 kallas även New York style och för “mambo”, med referens till dansen som var populär innan “salsa”.
Salsa on2 är känd för eleganta turer och “shines” eller “footwork”. Shines är en solodel som kan tränas individuellt, både som en liten koreografi och så småningom som improvisation i social dans. Känslan att dansa on2 är mjuk, “smooth”, och dansaren kan uppleva att det finns mera tid för dansen.

Salsa on2 är en allt mer populär salsastil som dansas i hela världen. När du kan dansa salsa on2 kommer du att kunna njuta av fantastisk socialdans i många länder och på många festivaler. I Stockholm växer salsa on2 för varje år.

Du som är van on1 -dansare kommer att utvecklas i din dans och upptäcka nya perspektiv när du lär dig salsa on2. 
Det går också utmärkt att börja on2 redan som nybörjare.
Många salsadansare upplever en ny förstärkt koppling till musiken och till typiska instrument (bass, conga, clave, campana) i salsa musiken när de dansar on2.

FLOMO + FLOW + YOGA (lördagar)
Vi börjar med en FloMo klass kl 15-16, därefter en kvart flowiga dans- och golvövningar “Jojo special”, och sista 45 min avslutar vi med lugnare yoga. Sammanlagt en tvåtimmars helhet som gör skillnad! Du som vill starta försiktigt, kom på FloMo, ta en kvarts paus under “specialkvarten” och varva ner med yoga. (Det går naturligtvis att bara ta klassen 15-16 också).
Ni som har klippkort, det går att ta hela 2 timmar med en klipp 

FloMo® är funktionell träning med rötter i yoga, capoeira och samtida dans. Styrka, kondition, rörlighet och mentalt fokus tränas som en integrerad helhet till musik. Flo står för flow (flöde), flying low (flyga lågt) och floor (golv). Mo syftar på more (mer) och motion (rörelse). Under ett FloMo-pass tränas förflyttningar mellan olika nivåer. Stående, mellan-nivå (fyrfota) och golvnivå (sittande/liggande). 
Du aktiverar och syresätter på ett mjukt och medvetet sätt stora muskelgrupper i hela kinetiska kedjor och bygger upp styrka i fullständiga rörelsebanor. Fokus ligger på att skapa ett ”flow” i övergångarna mellan olika rörelser enligt biomekaniska principer. Stor vikt läggs vid att träna höger och vänster kroppshalva lika mycket för att jämna ut muskulära obalanser. Genom att belasta kroppens i fullständiga rörelsebanor ”range-of-motion” blir det långa hävmoment, vilket gör att musklerna arbetar under förlängning så att både styrka och rörlighet ökar.Till FloMo krävs inga redskap, endast utövarens egen kroppsvikt med golvet som motstånd. Träningen sker barfota eller i mjuka skor med låg sula.
Läs mer på www.flomo.se

BODYMOVEMENT & TECHNIQUE 
Bodymovement & Technique 1 och 2 med Jojo kör igång på söndagen den 27 januari igen! Med klasserna strävar vi efter att erbjuda en omgivning som ger bästa förutsättningar till utveckling: bland annat klassens återkommande struktur, grupp som fungerar som uppmuntran och inspiration, ork och disciplin att upprepa övningar tills det sätter sig, samt personlig feedback fokuserad på förbättringsutrymmet. På nivå 1 fokuserar vi på inlärning av teknik, placering, kroppskontroll, koordination, rörelsemönster framförallt specifika för salsa, samt att rätta “dåliga” vanor. Nivå 2 har mycket högre tempo och förutsätter att du kan materialet som är återkommande på nivå 1. På nivå 2 är det fokus på andra aspekter och att upprätthålla och utveckla rörelsekvaliteter & teknik.

Erbjuder din arbetsgivare friskvårdsbidrag? Glöm inte att utnyttja den.

Schema VT 2019 (Kursstart vecka 4)

Shines är en grundläggande del av salsa on2. Du utvecklar dina steg och din rörelserepertoar, timing och dynamik, din egen stil och tolkning av musiken. Dansvana krävs.

Nivå: Avancerad, Vi kommer att gå igenom steg och rörelser i högt tempo, dansa mycket till musik dvs minimalt med avbrott och förklaringar 

Huvudansvarig: Leo

För dig som är van att dansa salsa on2 och vill vidareutveckla din dans och finslipa din teknik, Connection, musikalitet, din stil samt footwork så att du kan vara mer säker och självständig dansare.

På våra reguljära partnerwork kurser går vi igenom saker som oftast inte är möjliga att undervisa på vanliga “Drop-in”-kurser. Och du kommer att märka en stor skillnad redan efter några klasser.

Vi kommer att särskilja olika tekniker inom Salsa On2 för ökad medvetenhet och valmöjligheter samt hjälpa dig att bli en behaglig, elegant och musikalisk dansare.

Vi strävar efter en balanserad undervisning både för förare och följare som båda spelar lika viktig roll. 
Vi roterar på klassen.

Obs! max 7 par på denna klass

Nivå: Avancerad

Lärare: Leo och Johanna
 

 Stängd grupp- Går inte att ansöka till  denna grupp
Du kan ansöka om att vara med på nya teamet på Torsdagar 19.30.

Om du inte dansat i någon av våra team tidigare så behöver du skicka beskrivning på danserfarenhet samt video där du dansar.

Huvudansvarig: Leo

Avancerad Ladies on2 på torsdagar, fyra veckor 24/1-14/2, öppen klass som fungerar även som audition kurs för “JL Ladies International”

Gratis med terminskort, klippkort fungerar (dvs 160 kr/klass med klippkort), drop in 250 kr

Ladies International

Ny grupp och koreografi. Kontakta oss för info.

FloMo, kompletterande träning med Johanna. 

För dig som vill träna styrka, rörlighet och kondition på ett dansant sätt, och bli en bättre “mover” och mer versatil i din dans.

FloMo® är funktionell träning med rötter i yoga, capoeira och samtida dans. Styrka, kondition, rörlighet och mentalt fokus tränas som en integrerad helhet till musik. Flo står för flow (flöde), flying low (flyga lågt) och floor (golv). Mo syftar på more (mer) och motion (rörelse) -Alltså mer rörelse och mer flöde!
Läs mer om FloMo på www.flomo.se

Nivå: nybörjare uppåt

16-16.15 Jojos extra över golvet (contemporary) För de som fortfarande orkar efter FloMo

16.15-17 Yoga

Yoga med Jojo
Lugn yoga för alla

90 minuter Cha cha cha open work
(Ej partnerwork)

Nivå: Öppen

Klippkort/Terminskort gäller!

Nivå 1: kl 18-19.30 för dig som inte gått på denna klass förut eller som vill ha lite långsammare tempo.
 
Med latin motion och salsans essens och egen teknik som bas tränar vi rörelser och tekniker som hjälper dig till nästa nivå oavsett om ditt mål är personlig utveckling i din dans, social dans eller också att uppträda eller tävla. Bodymovement & Technique är en klass som vi haft som terminskurs sedan 2011 och skapade utifrån att det saknades klasser för dansvana personer som ville vidareutveckla sin dans inom salsa. Klassen innehåller mycket av det som behöver tränas kontinuerligt oavsett hur länge du dansat. Allt från placering och att vidareutveckla sina grundläggande rörelsemönster till mer komplicerade rörelser och snurrar. Nödvändig regelbunden repetition kombinerat med nya övningar och personlig feedback. Vi varvar mellan rörlighet och stabilitet, utvecklar våra “avancerade basics”, isolations, latin motion, nyanserar och tränar upp kvalitet i rörelser. Snurrtekniken går ut på att utveckla stabilitet och kroppskontroll samt att kunna använda olika typer av snurrar och rotationer som en naturlig del i dansen, att kunna snurra från olika lägen, och att kunna öka valmöjligheter genom att kunna använda sig av olika tekniker.
 
 

Nivå 2: kl 19.30-21 för dig som gått på klassen minst en termin, gärna fler, och vill träna i snabb tempo.


Med latin motion och salsans essens och egen teknik som bas används också de tekniker från andra stilar som av vår erfarenhet är mycket användbara, oavsett om ditt mål är personlig utveckling i din dans, social dans eller också att uppträda eller tävla. 
Bodymovement & Technique är en klass som vi haft som terminskurs sedan 2011 och skapade utifrån att det saknades klasser för personer som ville vidareutveckla sin dans inom salsa. 
Klassen innehåller mycket av det som behöver tränas kontinuerligt även om man dansat många år. Allt från placering och att slipa sina rörelsemönster till mer komplicerade rörelser och snurrar. Nödvändig regelbunden repetition kombinerat med nya övningar och personlig feedback. Vi varvar mellan rörlighet och stabilitet, utvecklar våra “avancerade basics”, isolations, latin motion, nyanserar och tränar upp kvalitet i rörelser. Snurrtekniken går ut på att utveckla stabilitet och kroppskontroll samt att kunna använda snurrarna/rotationerna som en naturlig del i dansen, att kunna snurra från olika lägen, och att kunna använda sig av olika tekniker.

Anmälan